Meteen naar de inhoud

Prijzen en nominaties

De zes genomineerden voor de 25ste Hercule Poirot-prijs zijn bekend. De jury selecteerde met Jos Pierreux, Dominique Biebau en Jan Van der Cruysse drie ex-winnaars en die krijgen het gezelschap van Piet Baete, Hugo Luijtten en Anne-Laure Van Neer. Toni Coppers ontvangt een lifetime-achievement Award.

De Knack Hercule Poirot-prijs is aan de 25e editie toe en is hiermee een van de langstlopende boekenprijzen in Vlaanderen. De prijs bekroont het beste Vlaamse spannende boek van het afgelopen jaar.
De jury kiest de winnaar uit de Vlaamse misdaadromans die verschenen na 1 september 2021 en voor 30 september 2022. Dit jaar kwamen 60 boeken in aanmerking voor de prijs. De vrouwelijke auteurs waren met 13 inzendingen goed voor 22 procent van het totaal.

De genomineerden op een rijtje:

  • Besloten stad-Jos Pierreux (Vrijdag)
  • Het mollenfeest-Dominique Biebau (Vrijdag)
  • Win Win-Jan Van der Cruysse (Manteau)
  • Superhelden sterven niet-Piet Baete (Manteau)
  • Josephine-Anne-Laure Van Neer (Vrijdag)
  • Het bloed van de zwaan-Hugo Luijten (Pelckmans)

Op zaterdag 29 oktober wordt tijdens  ‘Boektopia’ in Kortrijk Xpo bekend gemaakt wie de 25e Knack Hercule Poirot-prijs, het daaraan verbonden bedrag van 5000euro en de gepersonaliseerde pen van Montblanc wint.

Afspraak op zaterdag 29 oktober om 14u15 op ‘Boektopia’ in Kortrijk Xpo.

De jury van de Hercule Poirot-prijs bestond dit jaar uit voorzitter Geert Lambrecht (Knack-Line-extensions), Linda Asselbergs, Johanna Spaey, Lukas De Vos (nws vrt.be, knack.be) , Patrick Van Gompel (journalist), John Vervoort (Het Nieuwsblad – De Standaard).

Meer over de Hercule Poirotprijs

Gouden Strop 2021: Undercover – Alles of niks

 

Met Undercover sleepte ik een bijzonder eervolle nominatie voor de Gouden Strop in de wacht. Het winnen van de Zilveren Strop bracht mij in hoger sferen!

De Gouden Strop is de grootste thrillerprijs van de Lage Landen, waaraan helaas vanaf de editie 2022 geen Vlamingen meer mogen meedoen. Toch nog de laatste ‘lage landen-editie’ meegepakt! De Zilveren Strop is de prijs voor het beste kortverhaal, beide prijzen worden toegekend door een deskundige jury.

Voor meer informatie over mijn boeken, klik op het rolmenu ‘boeken’.

Veel leesplezier!

 

Ja, ook ik stuur cookies op u af. Sorry.