Meteen naar de inhoud

Verhalen

Mijn korte stukjes noem ik zelf liever ‘verhalen‘, dan columns of blogs. Is daar dan een verschil tussen? Ik weet het niet. Een column is in principe in opdracht, eigenlijk zelfs een betaalde opdracht. Die dan ook nog regelmatig zou moeten terugkeren. In een krant, of drukbezocht online medium.

IMG-20150227-WA0011

De schrijver aan het werk © foto: Robin Hoenen

Bloggen doe je in principe voor jezelf, al hoop je natuurlijk dat er iemand digitaal langskomt, die even blijft hangen bij je blogs. Daartoe werden ooit heuse blogsites opgetuigd, maar in die hoogtijdagen van het bloggen bleven mijn verhalen op mijn pc staan. Waar ik er uren naar keek. En aan schaafde. Later ben ik dan wel gaan bloggen, bijvoorbeeld op het roemruchte VK-blog van De Volkskrant. Het woord ‘blog’ roept door die site bij mij nog altijd de associatie op met hectiek en een werkelijk oorverdovend bloggerslawijt. Het woord mag om die reden alleen al, van mij op de lijst van overbodige woorden van het Instituut voor Nederlandse Lexicologie. Al komen mijn verhalen ook op het bloggerscollectief ‘Nurks’. Prima site, leuke collega’s, zeker eens langsgaan!

Verhalen dus, en dat zijn ze strikt genomen ook. Ik vertel aan mijn lezers – jij dus – wat ik heb gezien. Of wat ik denk dat ik gezien heb. Of wat ik denk dat ik gezien zou kunnen hebben als ik iets anders gezien had dan ik in werkelijkheid zag. Inderdaad, af en toe word ik moe van mezelf.

Scroll om te lezen rechts naar hartelust door de verschillende rubrieken, of klik hier.

 

Ja, ook ik stuur cookies op u af. Sorry.