Undercover – Het boek

Undercover – het boek

Begin september komt het langverwachte tweede seizoen van Undercover op Netflix. Naast de populaire serie verschijnt in september/oktober ook een boek.

Nieuwe verhaallijn

In het boek komt de Vlaamse rol van undercoveragent Bob Lemmens (in de serie gespeeld door Tom Waes) terug, maar verder is er een geheel nieuwe verhaallijn. Het boek wordt voor Lannoo geschreven door Hugo Luijten, waarvan bij deze uitgever eerder al de goed ontvangen thrillers ‘Verast’, ‘De brexitmoorden’ en onlangs nog ‘Het Jaar van de Slang’ verschenen.

Twee Limburgen

De thriller komt tot stand in samenspraak met De Mensen, het productiehuis van de serie en vertoont dus enkele vertrouwde elementen voor de Netflix-kijker. Zo speelt het boek ook in Belgisch en Nederlands Limburg: als decor koos de auteur de grensstreek tussen Maaseik en Roermond. Daarnaast speelt ook Antwerpen een rol. De uit Nederlands Limburg afkomstige Luijten woont in Antwerpen, hetgeen deze keuze verklaart.

Actie en spanning

Het gegeven dat undercoveragent Bob moet infiltreren in een bende die zich bezighoudt met witwassen van gigantische bedragen aan crimineel geld, staat garant voor een meeslepend verhaal vol actie en spanning.

Boekgegevens:
UNDERCOVER. ALLES OF NIKS | AUTEUR: HUGO LUIJTEN | ISBN 9789401471886 | PRIJS PLM € 22.50
VERSCHIJNT ROND 15/09/2020 | PAPERBACK, PLM 304 PAGINA’S